Международен фестивал на поезията
„ОРФЕЙ“ - Пловдив

Международният фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2022 събира в Пловдив, най-стария жив град
на Европа, поети от Русия, Турция, Индия, Италия, Хърватия, Грузия, Северна Македония и България.

И тази година Малката раннохристиянска базилика ще отвори вратите си за езика на поезията. В обединяващата среда на култура, изкуство и литература ще бъдат осъществени две поетически четения, съпътствани от културно-образователен семинар и писателски форум. Съвременните творчески послания ще се срещнат в атмосфера, облъхната от антично и средновековно културно наследство. Гостите на фестивала ще посетят знакови места на българската история и духовност като Бачковския манастир, Тракийската гробница в Старосел и Хисарската крепост.

„Орфей“ – Пловдив 2020 продължава вече три години една стойностна традиция на творческо общуване.

Награди на „Орфей“ – Пловдив 2020: „Орфей“ – за цялостно авторско представяне; „Лирата на Орфей“ – за стихотворение от поетическите четения; „Евридика“ – за любовна лирика, „По следите на Орфей“ – за есе от писателския форум.

0
ДНИ
0
УЧАСТНИКА
0
ДЪРЖАВИ
0
НАГРАДИ

Снимки от събитието

Сцена

Малката раннохристиянска базилика в Пловдив – един от 100-те национални туристически обекта, датира от втората половина на V век. Размерите ѝ са 20 х 13 метра, по архитектурен план е трикорабна и има богата украса и красиви мозайки на пода.

Адрес:

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 31,
4000 Център, Пловдив